اداری


اداری


دعاوی کارگر و کارفرما

اگرچه اولویت برای حل اختلاف با صلح و سازش میان کارگر و کارفرما است، اما اگر اختلاف طرفین از این طریق حل نشد، نوبت به مراجعه به هیئت‌های رسمی رسیدگی به اختلافات کارگر و کارفرما می‌شود.

مواقع زیادی است که اختلافی مابین کارگر و کارفرما بوجود می‌آید، اگرچه اولویت برای حل اختلاف با صلح و سازش میان کارگر و کارفرما است، اما اگر اختلاف طرفین از این طریق حل نشد، نوبت به مراجعه به هیئت‌های رسمی رسیدگی به اختلافات کارگر و کارفرما می‌شود.

رای این هیئت‌ها در صورت قطعی شدن برای دوطرف دعوا لازم‌الاجرا است. این هیئت‌ها شامل هیئت تشخیص در مرحله بدوی و هیئت حل اختلاف در مرحله تجدیدنظر می‌باشند.

طرح ادعا می تواند از طرف کارگر یا کارآموز علیه کارفرما باشد یا بر عکس،البته در عمل تقریبا اکثر پرونده های طرح شده در مراجع حل اختلاف علیه کارفرما می باشد موضوعاتی همچون مطالبه حقوق و مزایا (حق اولاد،حق مسکن،خواربار) سنوات، عیدی و پاداش،حق بیمه،بیمه بیکاری،اضافه کاری، مانده مرخصی، اختلاف راجع به زمان استفاده از مرخصی ، فسخ قرارداد ، اخراج ، اعتراض نسبت به تغییر شرایط کار و ... از جمله ادعاهای شایعی است که که کارگران علیه کارفرمایان مطرح می کنند.

کارفرما نیز می تواند علیه کارگر شکایت کند فرضا اگر کارفرما مدیری را برای امور کارگران منصوب کند و این مدیر در قبال کارگران تعهدی بنماید کارفرما مسئول انجام آن خواهد بود و پس از انجام تعهد در صورتی که مدیر منصوب خارج از اختیارات خود تعهداتی کرده باشد کارفرما می تواند نسبت به خسارات حاصله، به آن مدیر مراجعه کند این موضوع قابل طرح در مراجع حل اختلاف است.

 یکی دیگر از مواردی که کارفرما می تواند علیه کارگر شکایت کند در خصوص قطع ارتباط کاری کارگر می باشد کارگر وظیفه دارد در صورتی که قصد قطع ارتباط کاری خود را دارد مقررات مربوط به استعفاء را رعایت نماید و با تسلیم کتبی برگ استعفاء به مدت یکماه به کار خود ادامه داده وسپس محل کار خود را ترک کند.

عمده ترین اختلافاتی که در بیشتر پرونده های شکایتی مطرح می شوند مرتبط با عدم واریز بیمه های سنواتی و معوقه کارگران می باشد.دعاوی مربوط به پرداخت حق بیمه کارگر یکی از شکایات شایع در ادارات کار می باشد.

کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه کارگر بیمه شده به سازمان تامین اجتماعی می باشد و وظیفه دارد هنگام پرداخت حقوق کارگر، سهم کارگر را کسر و مبلغی که سهم کارفرما در پرداخت بیمه می باشد به آن مبلغ اضافه کند و حداکثر تا آخرین روز ماه بعد، به سازمان تامین اجتماعی تادیه نماید.

بسیاری از کارگران با قراردادهای کوتاه مدت مشغول به کارند که همین امر سبب می شود امنیت شغلی و حق اعتراض نسبت به اخراج شدن توسط کارفرمایان را نداشته باشند و علاوه بر این موارد دستمزد قانونی به آنها پرداخت نشود و برای بازنشستگی نیز به مشکل برخورد می نمایند که بیشترین عامل این نوع شکایات ، قراردادهای سفید می باشد.

صدور رای به تنهایی، برای کارگر جهت رسیدن به حق بیمه خود کافی نمی باشد. هنگامی که رای قطعی به نفع کارگر صادر شود ، کارفرما موظف است رای را اجرا نماید در غیر این صورت ، کارگر باید برای اجرای رای قطعی به محاکم دادگستری مراجعه نماید و دادگاه بر اساس رای صادره اجراییه صادر می نماید.

چنانچه رای صادره مبتنی بر مطالبه طلب از کارفرما باشد ، کارفرما موظف است ظرف یک ماه از ابلاغ اجراییه ، طلب کارگر را تادیه نماید ، در غیر این صورت کارگر می تواند خواستار توقیف اموال کارفرما معادل دین خود شود.در صورتی که رای صادره از هیئت حل اختلاف مبتنی بر بازگشت به کارِ کارگر باشد و به نفع کارفرما صادر شده باشد ، کارفرما باید به محاکم دادگستری مراجعه نماید و پس از صدور اجراییه ، ظرف10 روز آن را به اجرا بگذارد و کارگر را مشغول به کار کند.

 

آشنایی با سازمان تامین اجتماعی

ازجمله حقوقی که لازم است هر انسان در جامعه داشته باشد، امنیت اجتماعی است. از این حق می‌توان در برابر خطرات و تمامی نیازهای اجتماعی استفاده نمود. وجود و حضور سازمان تأمین اجتماعی در جامعه محافظی برای درآمد و سلامت جامعه است زیرا باعث از بین رفتن و یا کاهش فقر در بین مردم است.

این نهاد وظیفه دارد با ارائه مزد و حقوق به‌صورت نقدی و یا غیر نقدی  خدماتی را ازنظر درمانی و یا حفظ امنیت من‌باب درآمد کارکرد برای افراد جامعه داشته باشد که در طول زندگی به افراد پرداخت می‌شود.

در هنگام مشورت با وکیل تأمین اجتماعی متوجه خواهید شد که خدمات تأمین اجتماعی در زمان‌های مختلف مانند زمان بیماری، بیکاری، آسیب‌های ناشی از انجام کار، مسئولیت‌های خانوادگی و همچنین زمانی که افراد بازنشسته می‌شوند، به افراد جامعه که تحت پوشش این سازمان هستند تعلق خواهد گرفت. این سازمان وظیفه مهمی را در تأمین رفاه کارمندان و کارگران جامعه بر عهده دارد. در زمان  شکایت از تأمین اجتماعی لازم است به قوانین و مقررات این سازمان اشراف کامل داشته باشید که در ادامه به نکات مهم در این خصوص اشاره خواهد شد.

سازمان تأمین اجتماعی از بزرگ‌ترین سازمان‌های غیردولتی است که مأموریت و هدف این سازمان پوشش کارگران، کارمندان، حقوق‌بگیران و مشاغل آزاد در خصوص بهداشتی و درمانی است.

سازمان تأمین اجتماعی برای افراد تحت پوشش خود دفترچه درمان صادر می‌کند که این افراد می‌توانند با استفاده از دفترچه درمانی در زمان نیاز به پزشک هزینه بیمارستان و درمان خود را پرداخت نماید، البته لازم به ذکر است که صادر شدن دفترچه منتفی شده و خدمات این سازمان به‌صورت الکترونیکی و با ارائه کارت ملی انجام‌پذیر است.

در چه صورت می توان از تامین اجتماعی شکایت کرد؟

با توجه به تمامی فواید و خوبی هایی که این سازمان برای عموم مردم دارد، ممکن است افراد با ارائه خدمات این سازمان با نارضایتی و مشکل مواجه شوند که نیاز به شکایت از تامین اجتماعی احساس شود. این نارضایتی که افراد تحت پوشش تامین اجتماعی هستند، ممکن است از جهت عدم آگاهی کارمندان این سازمان از قوانین رخ دهد.

اغلب دلایل شکایت از تامین اجتماعی مربوط به سهل انگاری و عدم توجه کارکنان به قوانین و مقررات این سازمان است. برای بیان نحوه شکایت از تامین اجتماعی افراد تحت پوشش، باید گفت ابتدا لازم است افراد علیه این سازمان در مراجع صلاحیت دار قضایی طرح دعوی نمایند تا با این درخواست مراجع بتوانند خسارت های مالی افراد تحت پوشش را جبران کنند.

به گفته افراد آشنا با روند کاری این سازمان یعنی وکیل تامین اجتماعی افرادی که معمولا از این سازمان شکایت دارند از سمت بازنشستگان برای حقوق بازنشستگی و بیمه درمانی و همچنین مزایایی است که در قوانین به بازنشستگان تعلق می گیرد، اما در عمل این حقوق به بازنشستگان داده نمی شود.

 

شکایت از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری

نحوه شکایت از تأمین اجتماعی در دیوان عدالت اداری به دو حالت انجام می‌گیرد:

در مورد اول شکایت‌ها به افرادی اختصاص دارد که بیمه تأمین اجتماعی دارند و به هر دلیلی اعتقاد به تضییع حق‌وحقوق خود در این سازمان دارند. افرادی که تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند گاهی  دلیل  شکایت از تأمین اجتماعی خود را متضرر شدن از تصمیمات این سازمان عنوان می‌کنند. در راستای این شکایت مراتب از طریق دیوان عدالت اداری قابل‌پیگیری است.

در مورد دوم شکایت از تأمین اجتماعی در دیوان عدالت اداری اختصاص به اشخاص و افراد حقوقی و یا حقیقی دارد که برای ابطال بخشنامه‌های خلاف قوانین و مقررات اقدام می‌نمایند. آیین‌نامه‌های اجرایی در هر سازمان بالأخص سازمان تأمین اجتماعی ممکن است ازنظر شرعی و اسلامی خلاف قوانین باشد که در این موارد اشخاص حقیقی و حقوقی برای  شکایت از تأمین اجتماعی و ابطال این مصوبات و آیین‌نامه‌ها به دیوان عدالت اداری مراجعه می‌نمایند.

 

بهترین وکیل برای شکایت از تأمین اجتماعی

برای شکایت از تأمین اجتماعی بهتر است از وکیل متخصص در این حوزه راهنمایی دریافت نمایید، برای انتخاب بهترین وکیل تأمین اجتماعی نیاز به دانستن نکاتی لازم است:

وکیل تأمین اجتماعی فردی است که آشنایی کامل به قوانین و مقررات اداری این سازمان داشته و اطلاعات بسیاری نیز در خصوص روند پیگیری پرونده‌ها در دیوان عدالت اداری دارد.

نحوه شکایت از تأمین اجتماعی توسط وکیل تأمین اجتماعی این‌گونه است که به شکایات و اعتراضات کارکنان علیه کارفرمایان را رسیدگی می‌کند.

 

خدمات موسسه حقوقی و داوری پویش عدالت در خصوص شکایت از تامین اجتماعی

موسسه  حقوقی و داوری پویش عدالت ،با در اختیار داشتن وکلای مجرب و متخصص در خصوص شکایت از تأمین اجتماعی، می‌تواند در انواع پرونده‌های مرتبط به این موضوع اقدام به دعوی علیه تأمین اجتماعی در دیوان عدالت اداری نموده و در اکثر موارد به خاطر تجربه در این قبیل پرونده‌ها، درنهایت با موفقیت پرونده‌های شکایت از تأمین اجتماعی را به سرانجام برساند. توجه داشته باشید که در این‌گونه پرونده‌هایی که به دیوان عدالت اداری ارجاع می‌شود و در خصوص شکایت از سازمان‌های حکومتی هستند، مشورت و کمک گرفتن از وکیل باتجربه بسیار حائز اهمیت است.