داوری


داوری


انواع داوری حقوقی و بین‌المللی

موسسه داوری را می‌توان از جهت مختلفی تقسیم‌بندی کرد. یکی از آن‌ها داخلی یا خارجی بودن فعالیت آن‌ها است.

داوری داخلی به‌ نوعی گفته می‌شود که فرایند طبق قوانین حاکم بر کشوری خاص اجرا شود. دراین‌باره هر کشوری برای خود قوانین خاصی دارد. در قانون کشور ایران بندی که به‌طور شفاف این موضوع را روشن سازد وجود ندارد امّا شاید بتوان به عرف به‌نوعی از داوری که طرفین تابعیت ایرانی داشته باشند داوری داخلی گفت.

برخلاف داوری داخلی، در قانون جمهوری اسلامی ایران داوری بین‌المللی به‌صراحت بیان‌شده است. اگر به بند ب ماده 1 قانون داوری تجارت بین‌المللی نگاهی بیندازیم با این تعریف مواجه می‌شویم که «داوری بین‌المللی عبارت است از اینکه یکی از طرفین در زمان انعقاد موافقت‌نامه داوری، تبعه ایران نباشد.»

نکته بسیار مهم در انتخاب موسسه داوری این است که بدانید داوری شما از کدام نوع است. با علم به این موضوع می‌توانید به بهترین مؤسسه موردنیاز خود رجوع کنید.

باری نکته مهم بررسی تفاوت داوری نوع بین‌المللی و داخلی است. داوری داخلی هر کشوری ازجمله ایران قوانین حاکم بر خود را دارد که فرایند طی آن بررسی و نتیجه بر اساس آن حاصل می‌شود؛ اما در نوع بین‌المللی باید به کنوانسیون‌های جهانی رجوع کرد. امروزه تعداد قلیلی کنوانسیون وجود دارد که مشهورترینشان کنوانسیون نیویورک است. اکثر کشورها ازجمله ایران به آن کنوانسیون پیوسته احترام می‌گذارند. انتخاب یک موسسه داوری خوب می‌تواند مشکل‌گشای شما در این زمینه باشد.

 

بررسی قانون داوری تجارت بین‌المللی

بررسی قانون داوری تجاری بین‌المللی کاری نسبتاً تخصصی است که تنها از عهده کارشناسان این موضوع برمی‌آید. به هر جهت سعی داریم تا با زبانی ساده روند این فرایند را توضیح دهیم. مرحله ابتدایی یافتن داور تجارت بین‌المللی است.

 بهتر است برای این موضوع سراغ اشخاص حقوقی - نه حقیقی – بروید. این کار ریسک کمتری دارد. البته موسسه داوری خوب به دلیل تجربه زیادی که دارد می‌تواند مناسب‌ترین گزینه پرونده شما را انتخاب کند.

مرحله بعدی ارائه مدارک خود به سازمان داوری است. پیشنهاد می‌شود در این زمینه به‌هیچ‌عنوان خودسرانه عمل‌نکرده از موسسه داوری کمک بگیرید. تجربه نشان داده که در اختلافات تجارت بین‌المللی اکثر شرایط و استانداردها به‌طور کامل انجام می‌شود و اگر بحثی‌ بوده، در مورد شروط قرارداد است. شما باید از جانب خود مدارک مناسبی را در اختیار داور یا داورها قرار دهید.

مرحله بعدی زمانی‌ است که داور بر اساس مستندات موجود داوری می‌کند. در این زمان شما حق اعتراضِ به حکم دارید. اگر از نتیجه ناراضی بودید یا حس کردید که جفایی در حق شما صورت گرفته، باید با ارائه اسناد اثبات ادعای خود، اعتراض خود را اعلام کنید. انتخاب موسسه داوری مناسب یاری ‌رسان شما در این زمینه است. باری پس از اعتراض حکم نهایی داوری به هر دو سمت دعوا ابلاغ می‌شود که طبق کنوانسیون نیویورک، لازم‌الاجرا است.

 

مراحل انجام داوری بین‌المللی

  • انتخاب داور تجارت بین‌المللی مناسب
  • ارائه اسناد، مدارک و شواهد حقانیت خود
  • ابلاغ حکم اولیه
  • در صورت نیاز، اعتراض
  • ابلاغ حکم نهایی

 

خدمات موسسه حقوقی و داوری پویش عدالت

در موسسه حقوقی و داوری پویش عدالت،  کارشناسان خبره‌ای گرد هم آمده‌اند تا با انتقال تجارب خود، شما را در حل پرونده‌های خود یاری کنند. کارشناسان ما با بررسی قانون داوری تجاری بین‌المللی می‌توانند مشاور شما در داوری حقوقی باشند. گفتیم که قانون تجارت بین‌المللی این فرایند را به چند مرحله تقسیم کرده است. خدمات موسسه حقوقی دادیستا مربوط به یک مرحله نیست و در تمامی مراحل ازجمله یافتن مناسب‌ترین داور بین‌المللی، ارائه شواهد، اعتراض و... در کنار شما خواهد بود.

موسسه داوری جایی برای احقاق حق شما است. داوری در امور حقوقی به دو دسته داخلی و بین‌المللی تقسیم می‌شود؛ به صورتی که اگر یکی از طرفین دارای تابعیتی جز ایران باشد، نیاز به داور بین‌المللی دارید و در غیر این صورت داور داخلی. عملکرد ما در موسسه حقوقی و داوری پویش عدالت به شما در تمامی فرایند این پروسه دهشتناک و طاقت ‌فرسا یاری می‌کند.