وبلاگ

قوانین و شرایط تغییر جنسیت در ایران چگونه است؟
قوانین و شرایط تغییر جنسیت در ایران
مجوز تغییر جنسیت را فقط دادگاه صادر میکند.
افرادی که قصد تغییر جنسیت دارند، باید بالای ۱۸ سال داشته باشند و به بلوغ رسیده باشند تا شناخت بهتری از تمایلات جنسی، روانی و نیز بدن خود داشته باشد.
باید بیماری افراد و وجود شرایط دوجنسیتی واقعی و قطعی باشد. برای تشخیص و اطمینان از وجود تضاد بین جسم و روح، تأیید حداقل ۲ روانپزشک معتبر موردنیاز است.
تغییر جنسیت باید کامل صورت گیرد تا وضع روحی و جسمانی بیمار نسبت به قبل بهتر شود. تغییر جنسیت در صورتی تأیید میشود که روانپزشک به تغییر مثبت روحیه و جسم بیمار اطمینان داشته باشد.
شخص باید حداقل ۱ سال در شکل جنس مخالف در اجتماع زندگی کند تا با فرازونشیب و شرایط آن آشنا شود و واکنش اطرافیان دوستان و خانواده را بسنجد که آیا جنسیت جدید او در اجتماع پذیرفته میشود یا نه. بهعبارت دیگر، باید خود را برای مواجهشدن با اطرافیان و واکنشهای آنها آماده کند.
وکیل میتواند دادخواست تغییر جنسیت و نام انتخابی جدید را به طرفیت اداره ثبتاحوال به دادگاه ارائه کند. او در جلسه دادگاه شرکت میکند و از موکل برای تغییر جنسیت دفاع میکند.
🔷 ارث در وارث خنثی
🔷 ماده ۹۳۹ قانون مدنی
در تمام موارد مذکوره در این مبحث و دو مبحث قبل اگر وارث خنثی بوده و از جمله وراثی باشد که از ذکور آنها دو برابر اناث میبرند سهمالارث او به طریق ذیل معین میشود:
اگر علائم رجولیت غالب باشد سهمالارث یک پسر از طبقه خود و اگر علائم اناثیت غلبه داشته باشد سهمالارث یک دختر از طبقه خود را میبرد و اگرهیچ یک از علائم غالب نباشد نصف مجموع سهمالارث.
🔹 نکته 👇
🔸 فردی که تغییر جنسیت داده از والدین خویش طبق جنسیتش در زمان فوت والدین ارث میبرد.
🔸 اگر یکی از والدین او بمیرد، پسر فعلی دو برابر دختر فعلی ارث می برد و همچنین است
در سایر طبقات ارث. پس اگر دختر به جنس پسر،
🔸 تغییر جنسیت دهد، دو برابر دختر ارث می برد و بالعکس
نوشته شده در تاریخ 1404/03/25 توسط تیم حقوقی موسسه
کلمات کلیدی: #حقوق,#وکیل,#پویش-عدالت,#وکیل خودت باش,#قانون,#حقوقدان,#تغییر -جنسیت,#قوانین,#مجوز,#دادگاه