وبلاگ


نحوه طلاق از شوهر معتاد

اگر شناخت در ازدواج کم باشد؛ و زوجین مدت کمی را برای بررسی رفتارها، علایق و سلایق هم در نظر گرفته باشند، احتمال بروز مشکلات در زندگی زناشویی آن‌ها بیشتر خواهد بود. یکی از مشکلاتی که معمولاً در اوایل ازدواج و قبل از ازدواج به آن بی‌توجهی می‌شود، اعتیاد به مواد مخدر یا الکل است.

در واقع زوجه ممکن است بارها و بارها همسرش را در حال مصرف مواد مخدر و الکل مشاهده کرده باشد؛ و نسبت به این موضوع کم‌توجهی نشان داده باشد؛ اما بعد از شروع زندگی مشترک همین اعتیاد زمینه‌ساز مشکلات زناشویی و سلب آسایش خانواده شود و زن و مرد را وادار به جدایی کند.

طلاق به خاطر معتاد بودن همسر یکی از مسائل رایج امروزی است؛ و زن با اثبات این موضوع می‌تواند طلاق از طرف زن را مطرح کرده و به صورت یک طرفه از همسرش جدا شود.

طلاق به دلیل اعتیاد شوهر

قبل از بررسی طلاق از شوهر معتاد، لازم است بدانید که اعتیاد چیست و در چه شرایطی طبق حقوق زن در خانواده  زوجه می‌تواند به خاطر اعتیاد همسرش درخواست طلاق دهد. در صورتی که زوج به مواد مخدر استنشاقی، کوکائین، افیون، نیکوتین، ترمادول و قرص‌های مخدر و… اعتیاد داشته باشد؛ و با وجود تلاش فراوان امکان ترک آن‌ها را نداشته باشد، زن می‌تواند به خاطر اعتیاد از همسرش جدا شود.

همچنین در صورتی که زوج به نوشیدن الکل و فرآورده‌های مشابه آن اعتیاد داشته باشد؛ و این عادت باعث ضرر به خانواده و سختی و مشقت زندگی برای زن شده باشد، قانون این امکان را برای زوجه در نظر گرفته که از همسرش جدا شود. در واقع در صورت اعتیاد آسیب‌زننده مرد، حق طلاق از او سلب می‌شود و زن می‌تواند با داشتن حق طلاق برای جدایی اقدام کند.

شیوه اثبات اعتیاد مرد برای طلاق

برای رسیدگی به پرونده طلاق از شوهر معتاد باید ابتدا اعتیاد آسیب‌زننده و شدید مرد به دادگاه ثابت شود؛ زیرا در شرایطی که زوج اعتیادش را ترک کرده باشد، یا اینکه به صورت تفریحی و تحت شرایط خاصی مواد مخدر استفاده کرده باشد، زن نمی‌تواند به دلیل اعتیاد داشتن مرد از او جدا شود.

برای اثبات اعتیاد زوج سه شرط توسط قانون تعیین شده است. اولین شرط اقرار صریح یا تلویحی مرد به اعتیاد است. در واقع اگر زوج به اعتیادش اقرار کند، زوجه می‌تواند از این اقرار برای جدایی و طلاق استفاده کند. شرط دوم معاینه پزشکی زوج و ثابت شدن اعتیاد او است. در این صورت هم زن می‌تواند با ارائه شواهد و مدارک پزشکی برای طلاق اقدام کند.

در صورتی که هیچ‌کدام از شرایط بالا مسیر نبود، زن می‌تواند با تکیه بر استشهاد محلی و شهادت افراد بالغ و عاقل یا ارائه گواهی مراجعه‌های متوالی زوجه به کمپ ترک اعتیاد و عدم استمرار او برای ترک مواد مخدر برای طلاق اقدام کند.

شرایط طلاق گرفتن از شوهر معتاد در قانون:

طبق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، در صورتی که زوجه اعتیاد آسیب‌زننده به بنیاد خانواده داشته باشد، زن می‌تواند به دلیل عسر و حرج یا سخت و مشقت‌بار شدن زندگی از او جدا شود. جهت اثبات این موضوع لازم است که زن اعتیاد مداوم مرد را با یکی از روش‌های ارائه شده در بالا به دادگاه ثابت کند.

نوشته شده در تاریخ 1403/08/13 توسط نوشته شده توسط تیم حقوقی

کلمات کلیدی: قانون,وکیل_مشهد,مهریه,اعتیاد,عسر و حرج