وبلاگ


مجازات قانونی صیغه ساعتی(موقت)

امروزه به دلایل اقتصادی، روانی و جنسی بسیاری از افراد تن به ازدواج موقت می دهند. در واقع افرادی که توان تشکیل زندگی رسمی و دائمی را ندارند، خواندن صیغه، راه حلی موثر برای برطرف کردن نیاز جنسی آن ها محسوب می شود. همچنین این نوع از ازدواج مورد پذیرش شرع و قانون می باشد.

 از طرف دیگر صیغه موقت می تواند که به صورت کوتاه مدت و یا ساعتی باشد. اما برای این که صیغه یک روزه یا ساعتی به درستی واقع شود لازم است که شرایطی در آن مورد رعایت قرار بگیرد. به همین خاطر پرداختن به جزئیات صیغه ساعتی نظیر حکم شرعی، متن عربی و مدارک لازم برای صدور این صیغه نامه امری ضروری می باشد.

 صیغه ساعتی چیست؟

در مذهب شیعه به افراد این اجازه داده شده است که به صورت موقت و در مدت معینی بایکدیگر ازدواج کنند و از نظر فقها عملی مشروع محسوب می شود . لازم به ذکر است که در عقد موقت با منقضی شدت مدت عقد یا بخشیدن مدت از سوی مرد، جدایی محقق می‌شود و زوجیت آن ها خود به خود از بین می رود.

از طرف دیگر نوعی از محرمیت کوتاه مدت وجود دارد که به صیغه ساعتی معروف است. حال ممکن است که برای عده ای از اشخاص این سوال مطرح شود که منظور از صیغه ساعتی چیست؟ که در پاسخ به آن می توان گفت که صیغه ساعتی به معنای این است که زن و مرد برای برآورده کردن نیازهای خود یا برای آشنایی قبل از ازدواج یا به هر دلیل دیگری در ساعت های معینی به زوجیت یکدیگر در می آیند.  

 به عبارت دیگر در صیغه های ساعتی، زن و مرد به مدت چند ساعت به یکدیگر محرم می شوند تا از این طریق نیاز های جنسی خود را بدون داشتن مشکل شرعی برطرف کنند. البته باید توجه داشت که در صیغه ساعتی باید مدت و میزان مهریه مشخص شود در غیر این صورت آن صیغه اعتبار نداشته و باطل است.

شرایط صیغه ساعتی برای زوجین

برای این که صیغه ساعتی به درستی خوانده شود لازم است که شرایطی مورد رعایت قرار بگیرد. حال یکی از پرسش های مهمی که در این خصوص مطرح می شود این است که شرایط صیغه ساعتی برای زوجین چیست که در ادامه مقاله این شرایط مورد بررسی قرار می گیرد.

 یکی از شرط های ضروری در صیغه محرمیت ساعتی عاقل، بالغ و رشید بودن هر دو طرف است. در واقع از آن جایی که تعیین مهریه رکن صحت صیغه ساعتی است، زن و مرد باید اهلیت داشته باشند یعنی عاقل، بالغ و رشید باشد. از طرف دیگر اجرای صیغه ساعتی با زنی که در عده وفات یا عده طلاق است ممنوع است و آن صیغه از نظر شرعی صحیح نمی باشد.

 نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که مطابق با قانون جدید صیغه موقت و بر اساس ماده 1048 قانون مدنی، امکان اجرای صیغه ساعتی با خواهر زن وجود ندارد و این ازدواج باطل می باشد. از طرف دیگر برای صحیح دانستن صیغه ساعتی لازم است که دختر باکره با اذن پدر یا جد پدری خود این عمل را انجام دهد. البته دختر غیر باکره نیاز به اذن شخص یا مرجع خاصی ندارد. همچنین تعیین مهریه و مدت در این نوع از نکاح ضروری می باشد.

 طبق شرع و قانون مدنی، در عقد موقت خانم ها باید بعد از نزدیکی و تمام شدن صیغه، به مدت 45 روز یا اندازه 2 عادت ماهیانه عده نگه دارند.(یعنی زن در مدت عده حق ندارد به عقد کسی در بیاید) اما مشکل قانونی اینجاست که این خانم ها در روز تا 10 نفر رو پذیرش می کنند و بعضا نیم ساعت هم عده نگه نمی دارند، که این روابط زنا محسوب شده و برای هردو طرف مجازات دارد. مجازات آن برای مرد و زن اگر متاهل باشند سنگسار و اگر مجرد باشد صد ضربه شلاق است.

اما کسی که در فضای مجازی واسطه معرفی خانم یا آقا برای صیغه ساعتی می شود، چه مجازاتی دارد؟

درقانون مجازات اسلامی به کاری که این افراد انجام می دهند«قوادی» گفته می شود و مجازات آن (چه واسطه مرد باشد،چه زن)، 75 ضربه شلاق می باشد، چون واسطه زنا شده اند.

نوشته شده در تاریخ 1403/08/13 توسط نوشته شده توسط تیم حقوقی

کلمات کلیدی: مجازات,وکیل_خانواده,قوادی,صیغه_ساعتی,قانون